Wiosenne przygotowywanie

Do wiosennych potraw, które charakteryzują się dla danej pory roku możemy zaliczać wiele rodzajów dań, wchodzących bezpośredni w skład makrobiotyki. W tym przypadku opisywane w niniejszym dania, które uwarunkowane są podziałem ze względu na pory roku mogą być przygotowywane w styl lekkim. To właśnie charakteryzuje dania wiosenne, które wchodzą w skład diety makrobiotycznej. Kolejna charakterystyczną cechą dla tego typu wiosennych Dan jest fakt, że pokarmy mają za zadanie zwiększać naszą energię. Oznacza to, że s bogate w węglowodany, które ułatwiają funkcjonowanie nam w porze wiosennej. Jak wiemy, na wiosnę wszystko w naturze budzi się do życia. W tym przypadku również makrobiotyce są bardziej ożywieni. Do produktów spożywczych, które możemy zaliczyć przygotowując wiosenne makrobiotyczne potrawy możemy użyć dzikie krzaki, kiełki, zioła, wiele gatunków ziaren oraz świeże warzywa i owoce. Wszystkie te produkty, które należą do uwarunkowanych produktów przez makrobiotykę. Z innymi nie możemy mieć doczynienia.

[Głosów:0    Średnia:0/5]